Pepic Cars

Auto opkoper – Import & Export

By - admin

Ontdek de voordelen van een laadpas

laadpas

Jij rijdt in een elektrische auto of een hybride wagen. Het kan zijn dat het een auto van de zaak is, je eigen bezit of een auto die je via private lease rijdt. Elektrisch rijden bevalt je prima en het voelt goed dat je meehelpt om extra CO2-uitstoot te verminderen, zonder in te moeten leveren op rijcomfort. Toch is er één ding aan elektrisch of hybride rijden waar je nog even aan moet wennen: de beschikbaarheid van laadstations. En de soms lange wachttijd als je je auto wil opladen. Met een universele laadpas en een paar slimme vuistregels vergroot je gemakkelijk je rijcomfort.

Voordelen van een laadpas voor je werkgever

Als je een auto van de zaak rijdt, is het voor je werkgever erg verstandig om over te stappen op universele laadpassen. De leverancier van universele passen geeft namelijk per maand een verzamelfactuur, waarbij de btw duidelijk is uitgesplitst. Dit maakt aangifte bij de Belastingdienst heel gemakkelijk. Aan de hand van de gemaakte kosten per auto en het aantal verreden kilometers kan je werkgever sturen op efficiënt autogebruik. Ben je een eigen ondernemer, dan gelden deze werkgeversvoordelen voor jou.

Voordelen van een laadpas voor jou

Ben je in dienst en rijd je op kosten van de zaak in een elektrische auto, dan is een laadpas voor jou ook erg voordelig. Nooit meer het ouderwetse gedoe met bonnetjes en andere bewijsstukken voor je maandelijkse onkostendeclaratie. Alle kosten zijn immers gespecificeerd op je maandelijkse factuur te vinden. Dat zorgt ervoor dat je declaratie veel sneller kan worden uitbetaald, vergeleken met vroeger. Heb je een universele laadpas, dan maak je gebruik van een uitgebreid netwerk aan laadstations, zowel in binnen- als buitenland. Dit geeft jou de mogelijkheid om je ritten veel beter te plannen. Via de app die je meegeleverd krijgt bij je laadpas, kun je precies zien waar zich de dichtstbijzijnde laadstations bevinden. Ook zie je of deze laadstations je auto op normale snelheid kunnen opladen, of juist extra snel.

Ga slim en verstandig om met je laadpas

Ook al heb je een handige pas om je auto op te laden, je gaat pas echt profiteren als je er slim en verstandig mee omspringt. Zoek je een laadstation op een drukke route, dan loop je de kans dat ze allemaal bezet zijn op het moment dat jij je auto wilt opladen. Via je app vind je snel alternatieve laadstations waarvoor je niet ettelijke kilometers hoeft om te rijden. Je laadt je auto het snelst op als de batterij vrijwel leeg is. Heeft je batterij nog een redelijk vermogen, dan merk je dat de laadtijd langer duurt. Dan is het beter om nog even door te rijden tot een volgend laadstation. Hier kun je ook op sturen, zodat je onderweg niet te veel tijd verliest.

Extra gebruiksgemak met een universele laadpas

Een universele laadpas biedt je nog meer voordelen. Rijd je hybride, dan kun je hem ook gebruiken als tankpas. Je rekent er bovendien de wasstraat mee af en ook parkeerkosten komen op je maandelijkse verzamelfactuur terecht. Je kunt je laadpas ook gebruiken om vanaf je parkeerplek met openbaar vervoer te reizen.