Pepic Cars

Auto opkoper – Import & Export

By - admin

Je Auto Verkopen Aan Een Particulier

Wanneer Moet Ik Mijn Auto Laten Keuren Voor Verkoop?

Geef de potentiële koper de tijd om uw auto van nabij te bekijken. Wil hij de auto testrijden, dan raden we aan dat u altijd meegaat. U kunt ook steeds een familielid, vriend of kennis vragen om bij de testrit aanwezig te zijn. 8. Stel een verkoopcontract op, Hebt u de koper van uw auto gevonden? Gefeliciteerd! Maar dan bent u er nog niet.

Een ervan houdt u zelf bij, het andere geeft u aan de koper. Auto verkopen? Lees de checklist!. Zorg er zeker voor dat beide partijen alle exemplaren van het verkoopcontract hebben ondertekend. In het contract vermeldt u de gegevens van uzelf en die van de koper, een nauwkeurige beschrijving van de auto, de verklaring dat de auto wordt verkocht in de staat waarin hij zich bevindt (met eventueel de problemen of schade die de auto heeft), eventueel de meegeleverde documenten, en andere zaken die u met de koper overeen bent gekomen.

Auto Verkopen Voor Export

Een voorbeeld van een verkoopcontract vindt u via deze link. 9. Zorg voor een veilige betaling, De belangrijkste tip die we hierbij kunnen geven: geef nooit de sleutels en documenten van uw wagen aan de koper zolang u het volledige bedrag niet op uw rekening heeft staan. Wil de koper cash betalen (bij een verkoop tussen particulieren staat er geen limiet op het maximumbedrag), laat de echtheid van het geld dan meteen controleren bij uw bank.

Betaalt de koper toch met een cheque, aanvaard dan alleen een gecertificeerde cheque van een binnenlandse bank. 10. Vergeet uw nummerplaat niet, Last but not least: is de hele verkoop geregeld, schroef dan meteen de nummerplaten van uw auto. Geef ze in elk geval nooit mee met de koper, ook al belooft die dat hij uw platen wel op zal sturen naar de DIV.

Auto Opkoper Aan Huis

De boorddocumenten van uw auto Om uw auto te verkopen hebt u het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het onderhoudsboekje nodig om aan de koper te overhandigen. Verkoopt u uw auto aan een particulier, dan moet u hem laten keuren. tweedehands auto verkopen. Als uw voertuig in orde is, krijgt u naast het keuringsbewijs ook een aanvraagformulier voor inschrijving dat 2 maanden geldig blijft.

Het dichtstbijzijnde keuringscentrum vindt u op de site van goca : de technische controle is niet verplicht wanneer u uw auto aan een garage of autohandelaar verkoopt In dat geval moet u wel het inschrijvingsbewijs van het voertuig aan de koper (garagist of autohandelaar) overhandigen en op het verkoopcontract volgende clausule laten vermelden: “technische controle ten laste van de koper” (auto verkopenonder keuring? Snel & eenvoudig).

Auto Opkopers Limburg

U moet deze aanvragen bij de autokeuring. U bent verplicht om aan de koper een Car-Pass af te leveren, behalve als de koper een professionele autohandelaar is. Doet u dit niet, dan is de verkoop ongeldig en kan de koper achteraf altijd zijn geld terugvragen. : zorg ervoor dat de koper tekent voor ontvangst van de Car-Pass.

Een verkoopcontract Bij een verkoop tussen particulieren is een verkoopovereenkomst niet verplicht maar wel aangeraden. Ze wordt opgemaakt in twee exemplaren en door beide partijen (verkoper en koper) ondertekend. – de aankoopdatum – de namen en adressen van koper en verkoper – de prijs en de betaalvoorwaarden – een beschrijving van de auto: merk, model, bouwjaar, cilinderinhoud, motorvermogen, type, chassisnummer, datum eerste inschrijving, kilometerstand … – de vermelding ‘verkocht in de door de koper gekende staat’ : zelfs bij de vermelding ‘verkocht in de door de koper gekende staat’, blijft u verantwoordelijk voor de verborgen gebreken indien de koper kan bewijzen dat u ervan op de hoogte was op het ogenblik van de verkoop.

Auto Verkopen Zonder Keuring? Ontdek Hier Hoe!

Verplichte keuring voor verkoop van personenwagens? Bent u van plan uw auto te verkopen? Moet u in dit geval sowieso uw wagen laten keuren? Waarop moet u letten en wat mag u zeker niet vergeten? Wanted Law licht deze zaken toe. De is wettelijk verplicht wanneer een particulier of handelaar een voertuig verkoopt dat ingeschreven zal worden op naam van een andere titularis.

Deze keuring dient te gebeuren in een erkend keuringscentrum (Auto verkopen zonder keuring & carpass). Momenteel dient u een aantal documenten voor te leggen, namelijk het laatste inschrijvingsbewijs van het voertuig, het laatste keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en een identificatieverslag (voor kampeervoertuigen). Tweedehandskeuring of visuele keuring? De tweedehandskeuring bestaat uit een identificatie en een keuring van de wagen.

Auto Opkoper Aan Huis

Maar wanneer uw voertuig minder dan twee maanden geleden gekeurd werd (in een lidstaat van de Europese Unie) en u beschikt over een groen keuringsbewijs met normale geldigheid (afgeleverd in België of in een andere lidstaat van de Europese Unie), dan komt u in aanmerking voor een vereenvoudigde ‘visuele keuring’.

Wanneer tijdens de visuele keuring een tekortkoming wordt aangetroffen, wordt uw wagen onmiddellijk aan de volledige keuring onderworpen. Na de keuring krijgt u volgende documenten: Groen keuringsbewijs of het document van ‘visuele keuring van het voertuig, indien uw wagen geen gebreken vertoont. Dit keuringsbewijs heeft een geldigheidsduur van één jaar; Tweedehandsrapport.

Geen Apk? Wat Is Mijn Auto Waard Zonder Geldige Apk

Dit rapport blijft 2 maand geldig en binnen deze tijd moet u uw wagen hebben verkocht (of minstens op de naam van de nieuwe eigenaar hebben gezet), anders is er een nieuwe keuring vereist. Car-pass: dit is een attest dat onder andere de kilometerstand van uw voertuig vermeldt. De car-pass is enkele maanden geldig.

Dit document blijft twee maand geldig – Nodige documenten bij verkoop auto. Als u de koper van uw wagen geen car-pass aflevert, behalve wanneer de koper een professionele autohandelaar is, dan kan de koper naar de rechtbank stappen en op eenzijdig verzoek de verkoop nietig laten verklaren. Laat de koper dus zeker tekenen voor ontvangst van de car-pass! Maxime Mervilde & Vincent Glas Wanneer is een tweedehandskeuring niet verplicht? De keuring voor verkoop is niet vereist indien een voertuig met de bestaande nummerplaat wordt overgedragen naar de echtgenoot, wettelijke samenwonende partner of kind.

Je Auto Verkopen Aan Een Particulier? Dat Doe Je Zo!

Een tweedehandskeuring is tevens niet verplicht wanneer je uw auto overlaat aan een professionele handelaar of als hij geëxporteerd wordt. In dat geval kunt u de technische controle overlaten aan de koper en moet u deze afspraak vermelden op de factuur. Ontbinding van de verkoopovereenkomst? Opgelet: je bent verplicht om aan de koper van uw wagen een car-pass af te leveren, behalve dus indien de koper een professionele autohandelaar is.

Laat de koper dus zeker tekenen voor ontvangst van de car-pass! Indien u deze richtlijnen volgt, kunt u met een gerust hart uw wagen verkopen. Succes! .

Auto Verkopen

Makkelijk, veilig, en snel de auto verkopen online in België? Kies dan voor ! Onze auto verkoop service is helemaal gratis en verkopen kan altijd gratis aan de hoogste bieder. U ontvangt dus altijd de beste prijs, geheel vrijblijvend. Bij onze auto verkoop service zijn zeer veel erkende garagisten aangesloten.

Na 24 uur sluit wordt het hoogste bod aan u bekend gemaakt. Het bod dat u ontvangt is gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht uw auto te verkopen. Gaat u akkoord met het bod, dan is de deal gesloten, en ontvangt u het afgesproken geldbedrag. De opkoper betaalt de auto steeds cash of via een bankoverschrijving..