Pepic Cars

Auto opkoper – Import & Export

By - admin

Hoe kun je het makkelijkst de BPM voor je auto berekenen

Wil je een auto uit het buitenland importeren en wil je zeker weet dat je niet te veel belasting betaald? Dan zijn daar eenvoudige calculators voor zodat je zeker weet dat je de juiste prijs betaald voor de juiste auto. BPM, de belasting voor personenauto’s en motorrijtuigen, is een hoge belasting en in Nederland betaal je daar dan ook veel geld voor. Nederland is niet voor niets een van de duurste landen als het gaat om BPM. Te veel betalen wil niemand, dus bereken je BPM voordat je de belasting daadwerkelijk gaat betalen. Hoe je dat doet? Dat vind je in dit artikel.

Hoe kan je eenvoudig je BPM berekenen?

De hoeveelheid BPM die je moet betalen hangt af van een aantal factoren. Zo is de leeftijd van je auto belangrijk, de staat van de auto en de kilometerstand. Bij de belastingdienst kijken ze vaak alleen naar de leeftijd van de auto en niet naar de andere factoren. Hierdoor ben je vaak duurder uit dan dat eigenlijk zou moeten op basis van de staat en de kilometerstand. De handelswaarde wordt vaak over het hoofd gezien door de belastingdienst, terwijl dat één van de belangrijkste pijlers zou moeten zijn. Zorg er daarom voor dat, wanneer je een auto importeert, je gebruikt maakt van de Autotelex BPM calculator om geld te besparen. Zo weet je zeker dat je nooit meer betaald dan nodig is op basis van de staat van de auto.

Hoe werkt de BPM calculator?

De Belastingdienst hanteert een forfaitaire afschrijvingstabel met gefixeerde bedragen. Er wordt afhankelijk van de leeftijd van de auto een bepaald percentage afgeschreven, waarbij niet naar de staat of de kilometerstand van de wagen wordt gekeken.

Er zijn meer manieren om de BPM te berekenen, die tevens door de Belastingdienst worden geaccepteerd. Autotelex biedt een maatwerk service bij het importeren van een auto, waarbij de berekening plaatsvindt volgens de handelswaarde. Ofwel de waarde die een handelaar geeft voor een gelijkwaardige auto, indien hij deze inkoopt van een particulier. Via de koerslijst van Autotelex kun je de BPM auto berekenen en krijg je snel een goed beeld van het te verwachten BPM-bedrag. Je kunt zelf de kilometerstand en de opties verrekenen. Met AutotelexIMPORT bespaar je al snel een fors bedrag.

De Autotelex BPM calculator berekent de BPM op basis van de handelswaarde van de auto. Hierbij speelt de leeftijd van de auto zeker een rol, maar ook andere factoren worden meegenomen om de juiste koers te bepalen. Denk aan de kilometerstand, de staat van het voertuig en staat van de motor. Het gebruik van de BPM calculator zorgt er dus voor dat er een juiste berekening komt van het aangiftebedrag. Zonder BPM calculator betaal je vaak te veel geld en dat is zonde omdat bij een auto meer factoren komen kijken dan alleen de leeftijd van de auto. Bespaar dus geld en tijd met het gebruik van de BPM calculator.

Heb je in het buitenland een mooie auto gevonden die je graag wilt importeren? Dan is het belangrijk dat je deze auto aangeeft bij de belastingdienst voor de betaling van de juiste BPM. Wanneer je alleen gebruik maakt van de leeftijd van de auto betaal je al snel te veel. Gebruik dus een BPM calculator bij het berekenen van de aanslag en bespaar jezelf tijd en geld. De BPM calculator is eenvoudig in gebruik en geschikt voor alle merken en typen auto’s.