Pepic Cars

Auto opkoper – Import & Export

U WILT UW AUTO VERKOPEN OMDAT ER TECHNISCH OF MOTORISCH DEFECT IS. BIJ ONS KRIJGT U ZELFS BIJ EEN DEFECT, MANKEMENT OF ZONDER APK KEURING EEN HOOG BEDRAG CONTANT GELD VOOR UW AUTO.

Distributieriem kapot?

Auto verkopen met kapotte distributieriem? De distributieriem is een getande riem die in moderne verbrandingsmotoren de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meerdere nokkenassen. De nokkenas opent en sluit de kleppen, welke zich doorgaans in de cilinderkop bevinden.

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige merken gebruiken een ketting of tandwielen.

De voordelen van een riem zijn dat hij minder geluid maakt, geen smering nodig heeft en lichter van gewicht is.

Een nadeel van een distributieriem is dat deze regelmatig vervangen dient te worden, omdat hij aan slijtage onderhevig is en daardoor zou kunnen breken. Wanneer dit het geval is, kunnen de zuigers in de bovenste stand de geopende kleppen raken en ernstig beschadigen, wat zeer prijzige reparaties tot gevolg heeft. De meeste distributieriemen hebben een levensduur van 60.000 – 120.000 kilometer.

Algemene Periodieke Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is de Nederlandse implementatie van de in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Is verplichting ook bij auto verkopen.

Nieuwe auto’s die op benzine rijden moeten (anno 2008) vier jaar na de ingebruikname voor het eerst worden gekeurd, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens ieder jaar opnieuw. Nieuwe auto’s die op diesel of LPG rijden moeten de eerste keer na drie jaar worden gekeurd en daarna jaarlijks. Auto’s ouder dan 30 jaar hoeven slechts om de 2 jaar te worden gekeurd, auto’s van voor 1960 zijn zelfs geheel vrijgesteld van de keuringsplicht. De afloopdatum van de keuringsperiode staat in het keuringsrapport.

De auto mag 2 maanden vóór de einddatum ter keuring aangeboden worden. Bij goedkeuring wordt de oude datum met een jaar verlengd. Wordt de auto twee maanden vóór de afloop van de huidige periode opnieuw goedgekeurd, dan geldt de nieuwe periode dus voor 14 maanden (bij een jaarlijkse keuring). De einddatum van het keuringsbewijs mag niet overschreden worden.

Bij overschrijden van de einddatum mag het voertuig tot twee maanden na einddatum worden geparkeerd aan de openbare weg. Tijdens deze periode mag er niet mee worden gereden anders dan via de kortste weg van en naar het APK-station. Na deze twee maanden moet het voertuig gestald worden op privéterrein niet zichtbaar vanaf de openbare weg en geschorst om niet te hoeven voldoen aan de APK-plicht.

Indien men na twee maanden het voertuig nog niet heeft gekeurd of geschorst, volgt automatisch een boete.

Koppeling (aandrijving)

Droge koppelingen bevatten meestal slechts één of twee koppelingsplaten, maar dit is een meervoudige droge koppeling van een Ducati-motorfiets. Als de machine stationair draait veroorzaken deze droge platen een flink gerammel…

(Opengewerkte) droge plaatkoppeling van een vrachtauto

Een koppeling is een machine-onderdeel dat wordt gebruikt om vermogen (rotatie en koppel) over te brengen van een aandrijvende as naar een aangedreven as.

Een schakelbare koppeling (ook embrayage, ambriage, Engels: clutch, soms: kluts)wordt veelal toegepast in combinatie met een verbrandingsmotor omdat het vaak een wens is, die onbelast te starten en niet telkens een start/stop te maken. De ene zijde is dan ook vaak verbonden aan de vliegwielzijde van een motor en de andere zijde aan een versnellingsbak (schakelbare tandwielkast) om verschillende overbrengingen (versnellingen) te kunnen realiseren.

Een niet schakelbare koppeling ( Engels: coupling )wordt veel gebruikt om het aandrijvende systeem (bijvoorbeeld een elektromotor) te koppelen aan de as van het aangedreven apparaat (pomp, compressor, ventilator, tandwielkast). De keuze is dan aan de engineer om er dan een starre verbinding van te maken (DIN 115 of DIN 116) of een elastische koppeling toe te passen, waardoor uitlijnfouten opgevangen kunnen worden en/of trillingen kunnen worden gedempt.

Er bestaat een zeer grote verscheidenheid aan schakelbare koppelingsontwerpen, maar de meeste zijn gebaseerd op een wrijvingsschijf (ook genoemd frictieplaat of koppelingsplaat) die door middel van veren (ook genoemd drukgroep) dicht tegen een tweede wrijvingsplaat of een vliegwiel aangedrukt wordt. De veerdruk wordt verlicht wanneer het koppelingspedaal geactiveerd wordt en daardoor worden de platen minder stevig tegen elkaar gedrukt waardoor ze vrij kunnen roteren. Een natte koppeling is gedompeld in smeerolie om de oppervlaktes schoon te houden en te koelen, wat hogere prestaties en een langere leeftijd meebrengt. Als geen vloeistof gebruikt wordt spreekt men van een droge koppeling.

In een auto wordt de veerdruk met het koppelingspedaal geregeld door middel van een kabel of hydraulisch systeem dat met de daadwerkelijke koppeling verbonden is. Wanneer er geen druk op de pedaal uitgeoefend wordt betekent dat dat de koppeling gekoppeld is en als het pedaal ingedrukt wordt, worden de platen van elkaar ontkoppeld om de bestuurder in staat te stellen van versnelling te wisselen. Wanneer het gaspedaal ingetrapt wordt terwijl men de koppeling laat opkomen zijn de platen geneigd sneller te slijten dan normaal vanwege het grotere verschil in draaisnelheid van de platen.

Sommige bromfietsen hebben een automatische koppeling die van middelpuntvliedende kracht gebruik maakt om de koppeling boven een bepaald aantal toeren tot stand te brengen, een centrifugaalkoppeling. Deze vorm van automatische koppeling, van het fabricaat Saxomat, was ook beschikbaar op vroege auto’s met tweetaktmotor, o.a. DKW en Saab 93.

Op de meeste motorfietsen wordt de koppeling door een koppelingshefboom geactiveerd en is deze op de linkerstuurstang bevestigd.

Koppakking

Een koppakking (in Vlaanderen ook wel met de Franstalige term joint de culasse aangeduid) is een pakking die zich bevindt tussen het motorblok en de cilinderkop. Het nut van een pakking in algemene zin is hetzelfde als die van een rubberen ring op een glazen weckpot: het creëren van een water- en luchtdichte afdichting.

Een koppakking kan slijten afhankelijk van de leeftijd en gebruik en is dan ook een onderdeel dat in de loop der jaren een keer aan vervanging toe zal zijn. Een lekkende koppakking kan verschillende gevolgen hebben; van kleine olielekkage, mindere prestaties tot temperatuurproblemen.

Vervanging is in theorie eenvoudig, maar kost in de praktijk vooral bij moderne auto’s flink wat tijd, omdat veel onderdelen verwijderd dienen te worden eer de cilinderkop verwijderd kan worden. Zeker bij de moderne injectiemotoren. De kosten voor een reparatie zitten dan ook voor meer dan 95% in arbeidsloon. De koppakking zelf kost vaak maar enkele tientallen euro’s. De bouten van de cilinderkop moeten aangedraaid worden met een momentsleutel, in meerdere stappen en in een door de fabrikant voorgeschreven volgorde.

opkopers auto export limburg opkopers oude auto’s opkopers schade auto’s opkopers van auto’s opkopers van auto’s in oost vlaanderen oude auto opkopen oude auto opkopers poolse auto opkopers schade auto opkopen schade auto opkoper sloop auto opkopers tweedehands auto opkopers 0489792694 auto opkoper 2de hands opkoper brugge autos adres opkopen auto occasies auto batterijen opkoper auto door handelaar laten opkopen auto export opkopers auto met schade opkoper auto met schade opkopers auto opkoop export auto opkoop gent trackid sp-006 auto opkoop gentbrugge auto opkoop zwijndrecht auto opkopen maaw auto opkopen ook geaccidenteerd auto opkopen prijs auto opkopen regio aalst auto opkopen regio erpe-mere auto opkoper almere auto opkoper amersfoort auto opkoper antwerpe auto opkoper antwerpen zonder keuring auto opkoper audi auto opkoper audi leopoldsburg auto opkoper brugge auto opkoper buggenhout auto opkoper deerlijk auto opkoper den haag auto opkoper eeklo auto opkoper genk auto opkoper groningen auto opkoper hasselt auto opkoper herentals auto opkoper heusden zolder auto opkoper jabbeke auto opkoper kempen auto opkoper kortrijk auto opkoper leuven auto opkoper limburg 1997+ auto opkoper lochristi auto opkoper mechelen auto opkoper mol auto opkoper nederland auto opkoper oostende auto opkoper regio maaseik auto opkoper renault auto opkoper riemst auto opkoper rotselaar auto opkoper rumbeke auto opkoper sloop auto opkoper staatsbaan auto opkoper temse auto opkoper tienen auto opkoper tom auto opkoper utrecht auto opkoper vlaams bra bant auto opkoper voor buitenland auto opkoper voor onderdelen auto opkoper waasland auto opkoper waasmunster auto opkoper waregem auto opkopers 24 op 24 auto opkopers aalst auto opkopers aarschot auto opkopers brecht antwerpen auto opkopers den haag auto opkopers dendermonde auto opkopers diksmuide auto opkopers export gent auto opkopers friesland auto opkopers genk auto opkopers haarlem auto opkopers hasselt auto opkopers herentals auto opkopers in limburg auto opkopers kontich auto opkopers kortrijk auto opkopers leuven auto opkopers limburg export